• Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvona
  • Mala zvonaNaše knjige možete naručiti izravno od nas, a naći ćete ih i u knjižarama Artmen, Bookara, Vuković&Runjić, Planetopija, Školska knjiga, Hoću knjigu, Znanje, VBZ, Tisak media, Ljevak, Superknjižara/Ribook, Svjetla grada

 

bilten:

Ukoliko želite biti obavješteni o novostima i aktualnim ponudama e-poštom, prijavite se:izravnom narudžbom knjiga na
info@mala-zvona.hr ostvarujete popust

Najave

Deseti rođendan Malih zvona!

Dragi suradnici i prijatelji, čitatelji i pratitelji,
deseti rođendan Malih zvona proslavit ćemo u subotu, 22. 2. 2020. u "Kabinetu Malih zvona" u Ciboninom prolazu (Savska 28) od 19h. Godišnjicu ćemo obilježiti predstavljanjem jedne od naših najljepših prošlogodišnjih knjiga, "Sedam mačaka" Daniila Harmsa te otvorenjem izložbe ilustracija načinjenih za to izdanje. O knjizi će govoriti prevodilac Leo Beslać, urednik Adrian Pelc i ilustratorica Vendi Vernić. Uz književnost i likovnu umjetnost, očekuje vas druženje, ali i promotivne cijene svih naših knjiga. Dobrodošli!

Promocija slikovnica u Galeriji Kupola

U srijedu, 12. 2. 2020. u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu (Starčevićev trg 6, IV. kat), u 18 sati, naklada Mala zvona predstavlja četiri slikovnice, objavljene 2019. u seriji "Kockice" - JEDNOM, HRUŠT I BRODIĆ, KUKU I RIKU, MI MIŠEVI – uz sudjelovanje autora. Dobrodošli!

"Bračni dnevnik" Clare i Roberta Schumanna

Muzička akademija u Zagrebu i naklada Mala zvona pozivaju na Večer Clare i Roberta Schumanna, 27. siječnja, u 19 sati, u dvorani Huml. O Bračnom dnevniku Schumannovih, objavljenom o dvjestotoj godišnjici rođenja Clare Schumann, govorit će izv. prof. Veljko Glodić i  prevoditeljica Sanja Lovrenčić, ulomke iz knjige čitat će Urša Raukar, a u glazbenom dijelu programa nastupit će Sara Vlastelica i Lucija Borković. Dobrodošli!

"Miris japanskog kada": promocija knjige i izložba ilustracija

U petak, 17. siječnja 2020., u Kabinetu Malih zvona, Savska 28 (Cibonin prolaz), u 19h, predstavljamo zbirku priča Lafcadija Hearna "Miris japanskog kada" te otvaramo izložbu ilustracija načinjenih za ovo izdanje. O knjizi će govoriti prevoditeljica Sanja Lovrenčić, likovna umjetnica Iva Valentić i urednica Lukrecia Ana Lovrić. Dobrodošli!

U pričama izabranim za ovu zbirku Lafcadio Hearn slika posve osebujan portret Japana s kraja 19. stoljeća: precizno novinarsko oko bilježi svaki detalj okruženja s kojim se susreće, ali se to okruženje pred njim pretače u neku legendu, priču o duhovima, sliku nekog rituala na izdisaju. Čitatelj se tako susreće s posljednjim bljeskovima tradicionalnog Japana koji pred Hearnovim pogledom nestaje, a kroz taj ga nestajući svijet vodi uvijek blago ironičan autorski glas koji pripovijeda o tehnikama proricanja, ukletoj haljini dugih rukava, svemu što odzvanja u tuljenju jednog psa, svjetiljkama što se spuštaju u more za svetkovine mrtvih... Stoga su Hearnove priče vrijedan izvor informacija za sve one koje zanima negdašnji Japan, ali i profinjen literarni tekst koji virtuozno kombinira elemente fantastike, prozne ironije te poetskog maštanja.
Priče su izabrane iz knjiga "In Ghostly Japan" i "Kwaidan".

Šest šetnji Slave Raškaj - promocija i izložba

U petak 29. 11. u 19 h, u Kabinetu Malih zvona (Savska 28, Cibonin prolaz), održat će se promocija slikovnice Šest šetnji Slave Raškaj Sanje Lovrenčić (tekst) i Dominika Vukovića (ilustracije) te otvoriti izložba originalnih ilustracija za to izdanje. Uz dvoje autora, o knjizi će govoriti i urednik knjige Adrian Pelc.

Dobrodošli!

Radionice i događanja Malih zvona

Naklada Mala zvona ima u ponudi i radionice i književna događanja za djecu i za odrasle, namijenjena knjižnicama, školama, centrima za kulturu i sličnim ustanovama. Svi zainteresirani mogu se javiti na info@mala-zvona.hr.

Sve radionice i događanja pogledajte ovdje.

Mala zvona na Interliberu 2019

Potražite nas na Interliberu, na štandu 5E u Paviljonu 6. Čekaju vas naša nova (i stara) izdanja za djecu i za odrasle - knjige koje traju!

Pjesme rađanja i umiranja

U utorak, 5. 11. u zagrebačkoj knjižnici Marije Jurić Zagorke, Krvavi most 2, u 19 sati održat će se promocija pjesničke zbirke nagrađivanog autora Igora Grbića „Pjesme rađanja i umiranja“, objavljene u nakladi Mala zvona. O knjizi će, uz autora, govoriti Dinko Telećan te Adrian Pelc. Dobrodošli!

O medvjedima i njihovim ljudovima

U četvrtak, 17. listopada, u 19h, u Galeriji Kupola zagrebačke Gradske knjižnice (Starčevićev trg 6, III. kat), predstavljamo knjigu za mlade Marine Koludrović "O medvjedima i njihovim ljudovima", uz izložbu ilustracija Hane Vrce. Uz autoricu teksta i ilustratoricu, knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Diana Zalar i urednik Adrian Pelc. Dobrodošli!

Plišani su medvjedi u ovoj knjizi zapanjujuće živi kućni ljubimci, uvijek skloni “huncutarijama”. Oni kradu palačinke, pjevaju i plivaju, druže se sa životinjama koje susreću u gradskom parku, ljeti odlaze na more i nikad ne spavaju zimski san… Poruke o medvjedima koje junakinja ove knjige šalje neimenovanom prijatelju donose čitavu lepezu zabavnih dogodovština, ponekad vizualno izražajnih kao da se radi o epizodama iz crtanog filma. Na taj vrtlog malih avantura likovno je odgovorila umjetnica Hana Vrca, pletući oko medvjeda i njihovih „ljudova“ splet motiva koji ovu knjigu pretvara u malen, zaokružen svijet. Taj je svijet poseban i na jezičnoj razini: Marina Koludrović, iznimno stilski osviještena autorica, unosi u svoj vokabular žargonizme, arhaizme, regionalizme, asonance i aliteracije, inverzije i elipse, inventivno i sa smislom za humor. Medvjeđe avanture tako postaju i jezične avanture koje će mladog čitatelja naučiti ponešto o registrima jezičnog izraza.

Promocija: Zaljubljena pokojnica i druge priče

U srijedu, 16. 10  u 18 sati, u prostoru Medijateke Francuskog instituta, naklada Mala zvona predstavlja svoje izdanje pripovijesti velikog francuskog romantičara Theophilea Gautiera "Zaljubljena pokojnica i druge priče" u prijevodu Sanje Lovrenčić. O knjizi će govoriti prevoditeljica i urednik knjige, Adrian Pelc. Dobrodošli!

Fantastične pripovijesti čine značajan dio opusa velikog francuskog romantičara Théophilea Gautiera, no u Hrvatskoj gotovo uopće nisu prevođene, unatoč autorovom statusu klasika. U našem izboru njegove fantastične proze nalazi se devet pripovijesti (Kafetijera, Onuphrius, Omfala, Zaljubljena pokojnica, Lula opijuma, Dvostruki vitez, Stopalo mumije, Dva glumca za jednu ulogu, Arria Marcella) koje na različite načine uključuju elemente nadnaravnog. U tim pričama pojavljuje se standardni repertoar fantastičnih motiva dragih prvoj generaciji romantičara, no T. Gautier im pristupa na originalan način, subverzivno im izvrćući uobičajene konotacije, stvarajući neobične zaplete, igrajući se s tjeskobom i ironijom. Budući da se radi o autoru koji je u prvom redu bio pjesnik (Baudelaire ga je nazivao „besprijekornom pjesnikom, savršenim čarobnjakom francuskoga jezika“), njegov se jezik odlikuje osobitom gustoćom i sugestivnošću, a prema nekim kritičarima, stilski vrhunac njegovog proznog opusa upravo su pripovijesti koje smo odabrali.

© 2010. Mala zvona; Izrada web stranica: Dedal komunikacije